Nume proiect

• Centru medical "Dunareana" Giurgiu

Scop proiect

• La inceputul anului 2014, asociatia noastra a decis infiintarea unui centru medical de ingrijiri paleative pentru a veni in sprijinul bolnavilor cronici ce nu mai pot fi ingrijiti in spitale ori de familie sau persoanelor diagnosticate cu cancer in stadiul terminal.
  • Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, astazi, ingrijirea paliativa este definita ca „o abordare care imbunatateste calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora atunci cand se confrunta cu o boala amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea corecta si tratamentul durerii si al altor probleme fizice, psiho – sociale si spirituale.”

Cui se adreseaza?

Ingrijirea paliativa se adreseaza pacientilor cu:

• Boli neurologice progresive
  • Boli pulmonare in stadii avansate si terminale
  • Insuficienta cardiaca sau renala cronica, hepatica
  • Alte boli incurabile progresive.
  • Cancer

Locatie implementare proiect

Am inceput amenajarea unui spatiu din orasul Giurgiu, in scopul indeplinirii obiectivelor asociatiei noastre, beneficind de sprijinul Primariei municipiului Giurgiu, precum si de conducerea Directiei de Sanatate Publica a judetului Giurgiu.

Spatiul destinat centrului de ingrijiri paleative se afla in municipiul Giugiu Sos. Bucuresti nr. 351, Jud. Giurgiu, pe o suprafata de 1500 mp, dispus pe 2 nivele.

Activitati desfasurate sau in curs de finalizare

• In cursul acestui an dorim sa finalizam parterul cu suprafata de 750 mp, unde am amenajat un numar de 24 paturi cu urmatoarea structura : 2 rezerve VIP cu cate un pat, 4 saloane cu cate 3 paturi si 2 saloane cu cate 5 paturi, urmate de spatii destinate personalului medical si alte spatii administrative. Etajul se va amenaja cu ajutorul finantarii europene incepand cu anul 2015. In jurul cladirii exista un spatiu verde de 1500 mp ce va fi amenajat in scopul recreativ al bolnavilor internati in cadrul Centrului Dunareana.
  • In luna iulie 2014 au demarat lucrarile de amenajare a spatiului, urmand ca in luna noiembrie 2014 acesta sa fie finalizat.
  • In ceea ce priveste dotarile, avem de achizitionat 24 paturi cu saltele antiescara, canapele apartinatori, 15 scaune, 3 birouri, pat consult medical, targa mobila, scaun rotile, dulapuri haine, lenjerie curata. Totalul investitiei se ridica la cca 18.000 euro.
  • Trusa medicala obligatorie a medicilor curanti insumeaza 1500 euro.
  • Pe langa aceste investitii se mai adauga centrala termica si celulele fotovoltaice necesare incalzirii apei calde, dotari estimate la 14000 euro.
  • Totalul investitiei pentru parter totalizeaza 85000 de euro, din care 50000 de euro sunt sustinuti de catre membrii asociatiei noastre.
  • Din cauza volatilitatii preturilor precum si a crizei prelungite in care se regaseste economia, ne vedem nevoiti sa apelam la societati puternice in scopul obtinerii de fonduri pentru finalizarea centrului medical.

Donatii & Sponsorizari

Astfel ASOCIATIA QUALITY MED doreste un parteneriat cu oricine este interesat in vederea finalizarii proiectului. De asemenea am avea nevoie de sustinerea dvs in promovarea centrului medical atat in media cat si in mediul virtual.

SA ACORDAM O SANSA PACIENTILOR PENTRU A BENEFICIA DE INGRIJIRE SI TRATAMENT IN CONDITII DECENTE .

Donaţiile şi legatele pot consta în sume de bani, bunuri mobile sau imobile, alte valori materiale, alte materiale specifice, cărţi, tratate şi publicaţii din domeniu, etc. În cazul în care donatorul doreşte ca donaţia să fie folosită pentru a finanţa sau sprijini o anume activitate, opera de binefacere, burse de studii, premii pentru activitate deosebită sau alte acţiuni, acesta poate stipula ca donaţia să-i poarte numele sau orice alt nume.

Alvin konda

FORMULAR DE CONTACT